“Sabah Yıldızı” beyaz perdede parlıyor

gazetekadikoy.com.tr - 11.04.2012
Elektrik işçiliğinden sinemaya geçen Metin Avdaç, çok sevdiği Sabahattin Ali’nin 41 yıllık ömrünün izini sürdü ve doğduğu kentten öldürüldüğü ormana kadar yaşadığı yerleri, bir sözüyle dokunduğu insanları beyazperdeye taşıdı. Ustanın ölüm yıldönümü olan 2 Nisan’da galası yapılan ‘Sabah Yıldızı’, özgürlük yolunda hayatını kaybedenlere adandı. Film, 11 Mayıs Cuma günü de CKM'de Kadıköylüler'le buluşacak.

Yönetmenliğini Metin Avdaç’ın yaptığı, Sabahattin Ali’nin hayatını konu alan ‘Sabah Yıldızı’ belgeselinin galası, ustanın ölüm yıldönümü olan 2 Nisan’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Kızı Filiz Ali, çevirmen arkadaşı Erol Güney ve araştırmacı yazar Hıfzı Topuz gibi Sabahattin Ali’yi yakından tanıyan konukların yanı sıra Ali’nin şiirlerini besteleyen sanatçılar Sadık Gürbüz, Kerem Güney, Gülten Kaya ve Zülfü Livaneli geceye katılan isimler arasındaydı. Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu ve Sabahattin Ali’nin doğduğu Bulgaristan’ın Ardino şehrinin Belediye Başkanı Resmi Murat da galada yer alan diğer isimlerdi. Film gösterimi başlamadan önce Işık Yenersu ve Rutkay Aziz, Sabahattin Ali’nin şiir, öykü ve yazılarından bölümler okudu. Sabahattin Ali dostları ve sevenleri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nu tıklım tıklım doldurdu.
Uzun süresine rağmen hiç sıkmadan, yazarın hayatının derinliklerine götüren “Sabah Yıldızı”nı, özgürlük yolunda yaşamını yitirenlere adayan Metin Avdaç ile filmin gösterimi öncesi bir röportaj yaptık. Kendisi bir işçi olan ve emekli olduktan sonra sinemaya adım atan Avdaç, büyük zorluklarla ve maddi sıkıntılarla çektiği filmin sonbaharda gösterime girebilmesi için destek bekliyor.

Yazının devamı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder